Tak chutnají Dejvice: 10 tipů na nejlepší kavárny a restaurace

Autor: LEXXUS NORTON

Tak chutnají Dejvice: 10 tipů na nejlepší kavárny a restaurace

Příjemná venkovní zahrádka Bistro Na břehu Rhôny. Foto: nabrehurhony.cz

Velmi elegantní klasika Mezi všemi bistry a kavárnami působí podnik Dejvická 34 trochu jako zjevení. Vznikl v roce 2019, kdy bistra všude v okolí rostla jako houby po dešti. I proto se majitelé spolu s šéfkuchařem Tomášem Černým rozhodli otevřít úplně klasickou restauraci. Ochutnáte tu italskou kuchyni se středomořskými vlivy, protože právě od nejlepších italských kuchařů, jako je Vito Mollica či Riccardo Lucque, se Tomáš učil.

Snídaně po celý den Také máte takovou radost, když si někde můžete dát vejce do skla nebo lívance klidně i k obědu? V kavárně Vejce Dejvice skutečně podávají snídaně po celý den, ale mají i obědové menu a zajít můžete i na večeři. Vejce tu mají výhradně z českých farem od slepic z volného chovu.
 

Kousek Francie v Dejvicích Šéfkuchař a majitel Bistro à Table Jean-Charles Berger je rodilý Pařížan, a tak je jasné, jakou atmosféru tenhle podnik asi má, i co bude nabízet místní menu. K snídani si dáte třeba tradiční croque-monsieur, k obědu si můžete dát šneky či žabí stehýnka, a na večeři doporučujeme slávky. Ke stálému menu tu vždy nabízejí i sezónní pochoutky, jako je třeba kachní burger nebo čerstvé ústřice. Samozřejmě nechybí bohatá nabídka kvalitních francouzských vín.

 

Přidej si šodó

Teprve na začátku letošního roku vyrostlo ve Wuchterlově ulici Šodó bistro. Stojí za ním Jan a Zuzana Valentovi z gastro projektu Taste of Prague, a s jeho otevřením i celým konceptem pomáhali zkušení majitelé karlínské Etapy. Už to je jasnou zárukou kvality. Jde o maličký podnik, a tak nedělají rezervace. Přijít ale můžete na kafe, na snídani i oběd, anebo třeba na víno. A buchtičky se šodó na lístku samozřejmě mají a vinný šodó krém si dle jejich hesla opravdu můžete přidat.

Vlevo nahoře: Buchtičky se šodó, Foto: Facebook Bistro Šodó. Vpravo nahoře: Interiér Bistro Šodó. Foto: adelaliparkudrnova.cz. Uprostřed: Interiér Dejvická 34. Foto: dejvicka34.cz. Vlevo dole: Interiér restaurace á Table, Foto: insidecor.cz. Vpravo dole: Jídlo v Dejvická 34 vypadá prostě fantasticky. Foto: dejvicka34.cz.

 

Opravdová Asie

Stojí sice přímo na Hradčanské, ale jako byste se tu rázem ocitli v Asii. V super moderním interiéru nechybí typické červené detaily, neony, květiny všude… A co teprve až ochutnáte místní jídlo. Nové ĂN Bistro & Cafe provozuje vietnamská rodina, a tak se na autenticitu místní kuchyně můžete spolehnout. Ochutnejte třeba novinku - japonskou placku Okonomiyaki nebo třeba kakao na ledu.

 

Dejvická klasika

Kavárna Místo je už naprostou dejvickou klasikou. Oblíbená pro příjemný, prostorný a vzdušný interiér, ale i menu, které nabízí klasiku, jako je anglická snídaně nebo lívance, ale dáte si tu k snídani i sendvič s lanýžovou majonézou, veganskou bowl nebo francouzský toust. A zastavit se samozřejmě můžete i na oběd.

 

Bistro a vinárna v jednom

Jsme zvyklí, že podniky Na břehu Rhôny byly vždy především velmi příjemné vinárny. V Bubenči je hned vedle klasické malé Rhôny s budoárem i bistro. Nabízí tu týdenní menu i Menu du Chef pro náročnější, vybírat můžete ale i ze stálé nabídky jídel. Středy tady vždycky patří ústřicím.

Nahoře: Příjemný interiér An Bistro & Cafe, Foto: stavbaweb.cz. Uprostřed: Skvělá káva Doubleshot nebo něco dobrého k snědku? V kavárně Místo si můžete dát obojí. Foto: Facebook kavárny Místo.
 

Na pivo stylově

Jestli přemýšlíte, kam na pivo, anebo pokud jste milovníci masa, rozhodně nesmíte minout Automat Matuška. Čepuje se tu pivo Matuška, v nabídce je kuchyně se smokerem a právě tady pořádají i dejvická grilování. Občas tu hraje DJ nebo se vaří i netradiční pivní experimenty. „Jít na jedno“ tady zkrátka dostává úplně jiný rozměr.

 

Nejlepší zmrzlina

Že Créme de la Créme patří mezi nejlepší zmrzlinárny v Praze, je jasná věc. Skvělou zprávou je, že mají svoji pobočku i v Dejvicích. Jmenuje se Zmrzlinárna Pod Kaštany a i tady ochutnáte skvělé smetanové zmrzliny, stejně jako ovocné sorbety nebo veganské druhy. A vychutnáte si je tady ve velmi půvabném prostředí.

 

První aquaponické bistro

Skvělá zpráva pro všechny, kdo v gastronomii rádi stále testují něco nového: Na Kulaťáku otevřelo první pražské aquaponické bistro. Říká si Rybí zahrada a funguje jako klasické výdejní okénko, ze kterého vám ale nepodají obyčejné rychlé občerstvení. Z okénka se tu vydávají kapří hranolky, rybí tortilly či sumčí stripsy.

 
Nahoře, uprostřed: Skvělé pivo i interiér, to vše najdete v podniku Pivovar Matuška. Foto: Facebook Pivovar Matuška. Dole: Nejlepší zmrzlinu v Dejvicích najdete kousek od metra Hradčanská. Foto: cremedelacreme.cz.

 

Jestli jste dočetli až sem a vyzkoušeli i jen zlomek našich tipů, možná budete trochu přejedení. Naordinujte si proto procházku do Stromovky nebo do Letenských sadů a užijte si trochu zeleně a čerstvého vzduchu. Jen pozor, v tamním okolí je spousta dalších úžasných bister a kaváren, kterým nemusí být snadné odolat. O těch ale až někdy příště...

Zamilovali jste se do příjemné dejvické atmosféry a místního gastro života, a chtěli byste jej mít co nejblíž svého domova? Prozkoumejte naši nabídku nemovitostí k prodeji i pronájmu v této lokalitě. Nedávno jsme také spustili prodej krásného rezidenčního projektu Jaselská 33 v srdci Dejvic. Objevte jeho kouzlo, stačí jeden klik přesně sem.